Antalya Bölgesinde Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Tarihi Yer
Antalya Kaş Bölgesinde Görmeniz Gereken Yerler
0 Görüntüleme

Antalya Kaş Bölgesinde Görmeniz Gereken Yerler

- Kaş : Kaş denilince akla ilk turizm gelir , turizim denince Kaş gelir . Kaşın Restoranları ve yemek anlayışını hiçbir bölgede göremezsiniz . Kaş meydan sahasında gezebilir eğlenebilir deniz kıyısı boyunca yürüyebilir geceleri ise bardalarda , klüplerde sabahlayabilirsiniz . Ayrıca Tekne turlarına katılım sağlayabilirsiniz , en meşhur olanı Kekova tekne turudur . İsterseniz limandan akşam saatlerinde rezervasyon yaptırabilirsiniz yada kaş merkezdeki acentalardan tekne turları için rezervasyon yaptırabilirsiniz . Kaş'a geldiyseniz uğramanız gereken bazı koy ve plajlar: Hidayet Koyu , Küçük Çakıl Plajı , Büyük Çakıl Plajı , Derya Beach , Çınarlar Plajı , Leymona Beach , Nur Beach ,  Akçagerme Plajı , Seyret Çakıl Plajı ve en iyileri Kaputaş Plajı. 

 

- Kalkan : Türkiyenin saklı köşelerinden biri olan Kalkan size tatilin nasıl mavi ve beyaz olacağını göstericek . Kalkan'da gezebilceğiniz hediyelik eşya dükkanları resturantlar tekne turları klüpler beach'ler saymakla bitmiyor . Kalkan denildiğinde tabiki akla ilk deniz gelir . Tekne turları , su sporları , jet ski ,  tüplü dalış , kültür turları yapılmaktadır . Kalkanda geceleride aktif bir beldedir içerisinde klüpler , barlar , Cafeler ve restorantlar bulunmaktadır.  Kalkan'a geldiyseniz veya gelicekseniz bu yerleri görmeniz gerekiyor: Kalkan Halk Plajı , Kaputaş Plajı, Palm Beach, Çakıl Beach Club , Mahal Beach Club , İndigo Beach , Kalamar Beach , Fırnaz Koyu

 

- Antiphellos Tiyatrosu : Kaş'ın üzerine kurulu Antik Antiphellos Kenti , kesinlikle gidip görmeniz gereken sayılı yerlerden biri . Anadoluda ön cephesi denize dönük tek Antik Tiyatro olma özelliğine sahiptir . Ayrıca tiyatro alanının etrafında dağınık şeklide toplu mezarlar bulunmaktadır . Antik Tiyatro bölgenin yerel maddesi    olan kesme kireç taşı ile yapılmıştır . 3000 Kişi kapasiteli Antik tiyatro 2008 yılında restore edilmiştir . 

 

- Patara : Patara bölgesi tarihi ve turistik bir bölgedir patara'da gezmeniz gereken iki ana yer var  Patara Plajı ve Patara Antik Kenti . Patara Kenti Helenistik dönemde Liman Kenti olarak inşa edilmiştir . 1988'li yıllarda başlayan kazılarda Meclis Binası , Tiyatro , Zafer Takları , Bulvar , Hamam , Tahıl Ambarı , Su Kemeri , Mezarlar ve tarihin bulunan en eski Deniz Feneri çıkarılmıştır . Bölgede günümüzde Noel Baba olarak bilinen (Saint Nicholas) Patarada doğmuştur . Dünyaca ünlü Patara plajımız 13 km uzunluğu ile Türkiyenin en uzun kumsal plajı ve Caretta Caretta'ların yumurtlama alanıdır . Bölgede oldukça popüler olan gün batımı fotoğraflarını eşinizle birlikte çekinebilir ve eğlenebilirsiniz .  Pataraya geldiyseniz görmeniz gereken yerlerden biriside kum tepeleridir .Bitmek bilmeyen sahil ve kumun Sahra Çölünü aratmayan manzarası ve günbatımı şöleni ile eşsiz doğa manzarasına sahiptir . Ayrıca eğlence ve adrenalin severler için  atv , at , ve kano gibi tur seferleri yapılmaktadır .

 

- Saklı Kent : Saklı Kent denince akla ilk misafirperver insanlar ve Saklı Kent Kanyonu gelir . Saklı kenti içerisinde yol boyunca göreceğiniz satıcılar ve restorantlar bulunmaktadır . Ayrıca eğlence severler için kano ve safari turları yapılmaktadır . Devasa büyüklüğü ve uzunluğu ile görenleri şaşkına çeviren doğa harikası Saklı Kent Kanyonu . Uzunluğu 18 kilometreyi yüksekliği ise 200 metreyi bulan devasa bir kanyondur heycan severler için idealdir . Yer yer 2 metreye kadar daralan yollar ve yer yer gün ışığının dahi girmekte zorlandığı bu kanyonda yürüyüş yapmak için profesyonel bir ekiple hareket etmek gerektiğini belirtmek gerek . Kanyonun girişinde restorantlar ve halatla nehir üstünde geçebileceğiniz eğlence alanları bulunmaktadır . 

Rezervasyonlarım
Hemen Ara!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0.000₺
  • Temizlik Ücreti000₺
  • Elektrik Ücreti000₺
  • Ön Ödeme000₺
  • Girişte Yapılacak000₺
  • Toplam000₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış