- Sakarya :Sakarya ilimiz aynı zamanda "Su Şehri" olarak da adlandırılmaktadır. Deniz, göl, kaplıcalar ve muazzam şelaleleri ile şehir size doğanın bütün güzel yanlarını sunmakla kalmıyor aynı zamanda şehirde mısır, fındık, buğday ve ayva yetiştirilmesi ile meşhurdur. İçilebilir su kaynakları çapında dünyada önemli rol oynayan Sapanca Gölü aynı zamanda Sakarya'nın içmesuyu kaynağıdır.
- Sapanca :Sapanca ismini bünyesinde bulundurduğu Sapanca Gölünden almaktadır. Bölgede yaklaşık 5.000 adet bungalov bulunmaktadır. Aynı zamanla bungalovlar ile ünlü bu bölgemizde genellikle bungalovların havuzlarından ıstıma olduğundan dolayı kışın tatilciler ve tursitler tarafından çok sevilen bir yer haline gelmiştir. Sapanca bölgesi doğal güzellikleri ve sakin ortamı ile bir çok insanı bölgeye çekmeye devam etmektedir devasa ormanları ve gezilecek onlarca yer ile beraber tatilciler için vazgeçilmez bir bölge haline gelmiştir.
- Sapanca Gölü :Önemli su kaynakları arasında yer alan sapanca gölüson yıllarda gölün kıyısında bulunan yürüyüş yolları ile tatilcileri yüksek oranda kendi çekmeyi başarmıştır. Sapanca Gölüne girmek isteyenler için en çok tercih edilen plajımız olan Uzunkum Plajı Sapanca merkeze sadece 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sakin atmosferi seviyorsanız, ekim ve nisan ayları arasındaki uzun zaman aralığında buraya gelip rahatça kafa dinleyebilirsiniz
- Kırkpınar :1864’te bölgeye göç eden Çerkezler’in kurdukları ilk yerleşim olan Kırkpınar, adeta yemyeşil bitki örtüsü ile kaplı bir cenneti andırıyor. Sapanca merkezden sadece 10 dk mesafede olan Kırkpınarismini 1361 yılında Murat Bey ve uç beylerinin Edirne'yi fethinden sonra Murat Bey'in emri ile aynı yılın yazında kırk yiğit akıncıların anısına bir güreş düzenlenmiştir. Bu düzenlenen güreş, "Kırkpınar Güreşleri" adıyla tarihe geçmiştir. Kırkpınar muazzam doğa havası ve rahatlatıcı göl aktiviteleri ile insanları stresten uzak tutup rahatlamak için vazgeçilmez bir bölge haline gelmiştir.
- Rahime Sultan Cami : Zarif mimarisiyle dikkat çeken Rahime Sultan Camii, Abdülmecit’in dördüncü eşi tarafından 1892 yılında inşa ettirilmiş. Yapımında yığma tuğla tekniğinin tercih edildiği dini yapının en dikkat çekici bölümünü, ön cephesinde yer alan kemerli pencereler oluşturuyor. Eğer ortadaki pencerenin üst kısmına bakarsanız, Sultan Abdülmecit’in tuğrasını görebilirsiniz.
- Hasan Fehmi Paşa Cami : Osmanlı döneminden kalma bir diğer tarihi yapı olan Hasan Fehmi Paşa Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. Caminin inşası, 1885 yılında dönemin sadrazamı Hasan Fehmi Paşa’nın isteği doğrultusunda gerçekleştirilmiş. Dini yapı, bölgedeki çoğu türdeşi gibi kiremit çatılı olarak tasarlanmış. Döneminin tipik özellikleri dışında yapı, iç ve dış duvarlarını süsleyen işlemelerle gezginleri kendisine çekiyor.
- Sakarya İl Orman Tabiat Parkı :Tarihi yerleri gezdikten sonra dinlenmek ve yemek ihtiyacınızı gidermek için son derece sakin ve güzel bir yer. 27 hektarlık alanı kaplayan tabiat parkında yemek ihtiyacınızı kolayca bölgedeki restorantlardan karşılayabilirsiniz. Bölgedeki bisiklet yada ATV turlarına katılarak eğlenme imkanı bulabilirsiniz.